Een beetje aandacht, een wereld van verschil

30 mei 2021

Amigo, makker, freon, buddy..

Oftewel een (vrijwillig) maatje. Deze groep vrijwilligers zijn een onmisbare partij in de gemeente LeeuwMaatjes
arden, waar honderden vrijwillige maatjes actief zijn. De vraag blijft groeien en daarom besteedt Vrijwilligerswerk Amaryllis, in de maand mei, samen met acht vrijwilligersorganisaties extra aandacht aan de werving voor dit type vrijwilliger.

In de gemeente zullen online en fysiek diverse oproepen naar vrijwillige maatjes te vinden zijn. Naast de oproepen worden er ook verhalen gedeeld door actieve vrijwilligers. Mensen die ook graag vrijwilliger willen worden kunnen via de bijbehorende website direct zien welke organisaties op zoek zijn naar nieuwe maatjes en kunnen zich dan ook meteen aanmelden bij de organisatie. De deelnemende organisaties zijn, Solidair Friesland, SchuldHulpMaatje, Bezoek&Co, Netwerk Time to Connect, Humanitas, De Zonnebloem, Fier en Stjoer.

Maatjes worden ingezet voor diverse doelgroepen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, zowel met een psychische en/of lichamelijke beperking als zonder beperking. Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een maatje ertoe kan bijdragen dat de maatschappelijke positie van iemand verbetert. Ook leidt het tot meer zelfvertrouwen, een positievere blik op de toekomst en een verruimde leefwereld.

‘’De klik was meteen heel goed, om helemaal niks liggen wij soms in een deuk’’ aldus een maatje en de hulpvrager.

Vrijwilligerswerk Amaryllis

Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter maatschappelijke organisaties. Zonder vrijwilligers zouden deze organisaties niet kunnen bestaan. Met veel inzet en enthousiasme maakt Vrijwilligerswerk Amaryllis zich daarom sterk voor vrijwilligerswerk! In Leeuwarden en omgeving is Vrijwilligerswerk Amaryllis er voor de vrijwilliger en ook voor de organisaties die vrijwilligers zoeken. Vrijwilligerswerk Amaryllis ondersteunt vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers door het delen van kennis, verbinden, adviseren en trainen.
Poster algemeen1

Contact

Adres


Surinamestraat 31
8931 CX Leeuwarden
058-2885403

Facebook

© Copyright Wijk Nijlân  |  Login  |  Privacy Statement  |  Ontwerp WebSpinner